contacto@mujerciclica.com

la Doncella

Mujer Cíclica se transforma

Aprovecha la última edición de nuestros cuatro cursos online: junio 2024
¡Con un descuento del 20%!

Trobada d’Escolta Profunda

entre Dones i Homes*

Imagen cedida por Lucy Filce para ilustrar el Encuentro de Escucha Profunda y Sanación entre Mujeres y Hombres

Imagen: The Ancestors. Lucy Filce

Facilitada per Sophia Style i Davide Nuzzolo

 

Aquesta proposta neix dels nostres processos personals de creixement com a dona i com a home, que ens han portat a sentir que els temps eren madurs per a afavorir espais en els quals puguem escoltar-nos mútuament des de la presència i el respecte.

La intenció d’aquesta trobada és oferir un espai d’escolta profunda i sense judicis, que promogui una experiència de seguretat, cura i confiança per a tot el grup Volem que cada participant pugui fer un pas més cap a una comprensió més profunda del que significa significa sentir-se dona, sentir-se home o no reconèixer-te en cap d’aquestes categories, dins d’una societat que ha prevalgut el jeràrquic, el binari, el competitiu i el racional, per sobre del sensible, de la diversitat, de la naturalesa. Convidem a cada persona a parlar d’això en relació al seu propi moment vital.

En aquesta trobada posem en el centre el poder transformador que té contar les nostres històries, compartir les nostres experiències, i escoltar les històries i les experiències de les altres persones. Aquesta vegada, el protagonista no serà el debat ni les opinions, sinó l’autenticitat de la nostra pròpia experiència biogràfica.

La imatge de l’home savi i la dona sàvia que hem triat per a anunciar aquesta trobada ens ha inspirat i guiat per a connectar amb un lloc primigeni de transparència, , de compassió, de perspectiva i de valentia.

Confiem que la connexió amb aquest lloc intern ens permetrà nomenar, reconèixer, escoltar i sostenir el nostre propi dolor i el dolor de l’altre, de l’altra, si n’hi ha, més enllà del drama i dels retrets.

El nostre desig és que aquesta proposta sigui una oportunitat per a transformar, madurar i, tant de bo, reparar i sanar.

Què et pot aportar aquesta proposta?

  • Posar en comú experiències que hem viscut de manera separada en la nostra vivència del gènere.
  • Connectar des de la intimitat de les nostres històries amb les ferides individuals i col·lectives d’allò femení i allò masculí.
  • Afavorir una mirada interna que abraci la complexitat i diversitat de les vivències de cada persona.
  • Cultivar dins teu una presència amorosa des d’on podràs acompanyar-te.
  • La possibilitat d’expressar el teu dolor o ràbia en un espai sostingut.
  • Acostar-te al poder reparador d’expressar i escoltar des del cor.
  • Obrir-te a l’alegria, la reconciliació i la celebració.

Com ho farem?

L’eix principal d’aquesta trobada gira al voltant de la narració de les nostres històries personals, que tindrà lloc en el marc de la pràctica ancestral del «Council».

És un format que ha estat i continua sent un regal que ancians i ancianes de moltes cultures han mantingut viu al llarg de la història, i que en temps recents ha estat impulsat per la Ojai Foundation.

Aquesta pràctica ens ofereix una manera de comunicar-nos que convida tant a l’escolta empàtica com a l’expressió autèntica. El «Council» reconeix que cada veu necessita ser escoltada, que cada persona té un do i una història per compartir, i que cada història és una peça clau d’un tot.

A més de la roda de paraula, incorporarem dinàmiques per connectar amb el simbolisme i la creativitat, rituals i meditació. No serà una trobada basada en debatre, argumentar, convèncer …

La dona i l’home savis de la imatge que hem escollit per a la trobada i que totes les persones que acollim al nostre interior ens faran de guia.

la Doncella

A qui s'adreça?

 

Fem una crida a dones que s’han obert a un camí de reconnexió amb la feminitat, amb el cos, amb la saviesa interna. Dones que han lluitat per defensar allò ferit i retrobar el lloc que els correspon. Dones que senten que s’han allunyat d’allò femení, adoptant un poder masculinitzat, i que volen descobrir una nova manera de relacionar-se amb la seva energia masculina sana. Dones que volen anar més enllà del dolor o la ràbia generalitzada amb els homes. Dones que busquen connectar amb un poder profundament femení.

Fem una crida a homes en el camí de sentir i reflexionar què significa ser home avui dia. Homes que volen anar més enllà de la vella imatge estereotipada de l’home aparentment segur de si mateix, tancat en el seu món emocional. Homes oberts a qüestionar els privilegis que la nostra societat els atorga pel simple fet de ser home. Homes que volen expressar la seva energia autènticament masculina, que ha estat jutjada per ser agressiva i inútil.

Fem una crida a persones que no s’identifiquen amb la divisió binària home / dona, o que flueixen entre totes dues. I també fem una crida a persones de qualsevol orientació sexual. Persones que han viscut la marginalització, discriminació o invisibilització relacionades amb no entrar / encaixar en les categories heteronormatives.

Fem una crida a parelles que perceben que la seva relació està influïda per les normes socials imperants i volen anar més enllà. Parelles que estan qüestionant rols, identitats i el llegat de la nostra herència cultural. Parelles que simplement ressonin amb la proposta. Parelles que vulguin viure el fet de compartir com a individu i com a parella alhora.

Qui som?

Sophia Style, creadora de Mujer Cíclica

Sophia Style

Sóc antropòloga, doula, escriptora i creadora del projecte «Mujer Cíclica». Fa gairebé vint anys que facilito cercles de dones per connectar amb la saviesa d’allò femení cíclic, i acompanyo i formo dones amb tallers presencial, cursos i altres propostes online. M’apassiona compartir tot el que m’ha ajudat en el meu propi camí de sanació i transformació.

La llavor d’aquesta trobada entre dones i homes es va plantar dins meu el 8 de març de 2018 en un viatge a l’Índia, quan vaig connectar profundament amb el dolor expressat per un home que va despertar una nova mirada en mi cap allò masculí. Aquest enfocament m’ajuda, com a mare d’un fill adolescent, a reconèixer i valorar el seu pas cap a l’home adult.

Aquesta proposta és el fruit d’un llarg viatge de connexió amb allò femení profund, que ha preparat un terreny fèrtil per cultivar una trobada reparadora amb allò masculí profund. www.mujerciclica.com

 

 

Davide NuzzoloDavide Nuzzolo

Em dedico preferentment a l’acompanyament de persones i organitzacions,  donant suport a la transformació dels seus conflictes mitjançant el diàleg i l’escolta. També em dedico a la mediació i a les formacions en Comunicació NoViolenta (CNV) i gestió del conflicte. Les meves principals eines de treball són la CNV i la Gestalt.

Fa anys que m’interessa el tema de les masculinitats i que qüestiono el meu ésser home en una societat patriarcal, amb la consciència dels meus condicionaments i privilegis, i que acompanyo altres homes en aquest recorregut.

M’agrada enfocar aquest tema des de l’honestedat, la capacitat d’estar amb allò incòmode més enllà de les meves intencions, una mirada compassiva i els cercles on compartir les nostres històries. Aquesta curiositat em va portar a participar en la primera edició d’aquesta proposta, organitzada per Sophia Style i Miguel Ángel Sánchez el 2020.

On ho farem?

Nuitat

 

Per nosaltres té una gran importància poder oferir aquesta trobada en contacte amb la natura, perquè ens ajuda a tornar a l’essència, a la senzillesa, a la veritat.

Farem el taller a Arbúcies, a les muntanyes de Montseny.

Ens acollirà una sala molt bonica de fusta a l’espai Nuïtat, a prop de bosc, un espai creat i custodiat per la nostra amiga Farners Aymerich.

Nuïtat Espai és un lloc que ve acollint grups de dones i d’homes des de fa molts anys i que, des de 2021, fa de l’exploració del masculi i del femení el seu camí de trobada.

Quan s’acosti la data, t’explicarem com arribar-hi.

Horari i àpats

 

Es tracta d’una trobada de tot un dia de 10.00 a 20.00h.

Et demanem que arribis puntualment, a partir de les 09:30h.

Farem una pausa per dinar a les 14.00h.

Si us plau, porta menjar per compartir.

Et oferirem alguna cosa per picar al matí i a la tarda.

Testimonis

“Donar-vos les gràcies per l’amor posat en la proposta. Es respirava des de l’inici i sento que és bàsic perquè trobades així siguin guaridors.” Xavi Ybeas

“Va ser una trobada exquisida, cuidat en les formes i en el contingut. Intel·ligent en les preguntes, harmònic i orgànic en els temps.” Marta Ponce Mas

“M’ha semblat un taller molt cuidat, generant una gran confiança.” Montse

“M’ha encantat el tàndem de Sophia i Davide com a facilitadors. Sou acurats, respectuosos i pròxims. Continueu fent aquest treball, és imprescindible.” David 

“El lloc que Sophia i Davide han creat junts m’ha semblat increïble quant a escolta, compte, respecte i acceptació de la diversitat. Han sortit temes molt forts i l’espai ha acollit tot amb gran capacitat de netejar i transformar”. Paola Tarantino

la Doncella

* Encara que al títol ens referim a dones i homes, volem aclarir que aquesta proposta també inclou i s’adreça a persones que no s’identifiquen amb aquesta divisió binària home / dona, o que flueixen amb tots dos conceptes.

Aquesta co-creació es nodreix també de l’experiència i dels aprenentatges d’una primera trobada entre dones i homes, facilitada el setembre de 2020 per Sophia Style i Miguel Ángel Sanchez.

Volem agrair el suport rebut de Gemma Polo i Farners Aymerich. La seva saviesa, experiència, sensibilitat i visió ens han acompanyat tant en la creació d’aquesta proposta, com a través de la seva presència en les primeres trobades que hem realitzat.

 

Donem les gràcies de tot cor a Lucy Filce, l’autora de la imatge que hem escollit per reflectir l’essència d’aquesta trobada, pel permís que ens ha donat per usar-la.