contacto@mujerciclica.com

la Doncella

Mujer Cíclica se transforma

Aprovecha la última edición de nuestros cuatro cursos online: junio 2024
¡Con un descuento del 20%!

Facilitadora i Guia de Rituals

Acompanya moments de transició

Amb Sophia Style i Gemma Polo

la Doncella

 

 

Formació intensiva presencial

 

Pròxima edició:

Del diumenge 16 al dissabte 22 de juliol de 2023

 

Inscripcions obertes. ¡Places limitades a 20 dones!

Estalvia’t fins a 200€ amb la teva reserva anticipada

 

 

la Doncella

La vida ens porta canvis continuats. Una nova relació. Una mudança. El naixement d’un nadó, que ens transforma en mare, tieta, àvia o madrina. La intenció de superar una addicció. L’arribada de la primera menstruació. La mort d’un ésser estimat …

Des de temps ancestrals, a cada cultura, aquests moments de transició han estat acompanyats per algun tipus de ritual o cerimònia, donant un sentit i una orientació a aquesta transformació interna.

Un ritual ens connecta amb la subtilesa i el simbolisme. Quan creem un ritual, amb una intenció clara, podem reconèixer i abraçar allò que està canviant dins nostre i obrir-nos a la novetat.

Avui dia, moltes vegades sentim un buit o una manca de referents en els moments de transició que vivim al llarg de la vida. Volem sentir-nos acompanyades, volem compartir aquests canvis amb el nostre cercle d’amics i familiars, de manera senzilla, sense dogmes ni càrregues religioses.

Hi ha un gran desig de tornar a entrar en contacte amb el que és sagrat d’una manera creativa i genuïna, i redescobrir el poder transformador dels rituals.

 

En aquest vídeo de 4 minuts (en castellà) et presentem l’ essència d’aquesta proposta en imatges  i amb paraules de la Sophia i la Gemma.

El paper de la guia i facilitadora de rituals

Estem recuperant el paper de la sacerdotessa o «celebrant», una persona que ens pot guiar en el procés de viure conscientment el canvi d’una etapa a una altra i acompanyar-nos en la creació d’un ritual per marcar-lo.

En aquesta formació aprofundirem en el paper de la guia o facilitadora de rituals per celebrar i honrar els ritus de pas i els canvis importants en les nostres vides.

Una facilitadora de rituals pot crear o ajudar a cocrear i guiar un ritual personalitzat. Amb l’escolta profunda, sap captar l’essència d’allò que s’està transformant i com donar-li forma amb els elements claus d’un ritual.

La presència i la connexió que ofereix durant la celebració també són essencials per sostenir el procés de transformació, així com la seva habilitat d’acompanyar de manera amorosa la integració d’una nova etapa o identitat.

 

Continguts i format

En aquesta formació explorarem en profunditat els quatre elements i les fases clau que formen part d’un ritu de pas.

 • Allò que deixem enrere: el comiat del que és vell.
 • Allò que incubem: estar entre dos mons
 • Allò que reneix: l’obertura a la novetat
 • Allò que integrem: la celebració i  l’agraïment

 

Al llarg dels set dies del curs ens endinsarem en cadascuna d’aquestes fases:

 

Deixar anar

Ens centrarem en la fase de comiat de qualsevol ritu de pas, vinculada amb la tardor i la direcció de l’Oest. Ens enfocarem en rituals que tenen com a essència el deixar anar.

Cultivarem la nostra capacitat d’abraçar i acollir emocions profundes, i prestarem una atenció especial a les morts simbòliques i als petits i grans duels que formen part de la nostra vida.

 

 

Incubar

Ens centrarem en la fase d’incubació de qualsevol ritu de pas, connectada a l’hivern i la direcció del Nord. Treballarem rituals que tenen com a essència l’experiència d’estar entre dos mons, al llindar.

Enriquirem la nostra capacitat de romandre en un indret desconegut, com a procés d’iniciació, i d’acompanyar els moments de metamorfosi.

 

Renéixer

Ens centrarem en la fase de renéixer i en tot els elements que formen part d’aquesta etapa d’un ritu de pas, vinculada a la primavera i al a direcció de l’Est. Explorarem rituals que tenen com a essència l’obertura a la novetat.

Ens omplirem de l’energia dels inicis per aprendre a acompanyar altres persones quan emergeix la novetat, després de la incubació.

 

Integrar

Ens centrarem en la fase d’integració de qualsevol ritual i ritu de pas, vinculada a l’estiu i la direcció del Sud. Ens endinsarem en rituals que tenen com a essència la celebració i l’agraïment.

Després d’haver viscut les diferents etapes d’un ritu de pas, ens adonarem de quina manera un ritual ens pot arribar a un lloc de tancament i de comprensió profunda del canvi intern que hem experimentat.

 

Què t'aportarà aquesta formació?

 • Experimentaràs un procés personal de creixement i transformació, en què podràs integrar i assentar els canvis significatius de la teva vida.
 • Integraràs la naturalesa i els elements com a guies, fonts d’inspiració i mestres en el teu camí de crear i guiar rituals.
 • Comprendràs profundament i de manera vivencial les quatre etapes d’un ritu de pas, amb els rituals que crearem plegades al llarg de el curs.
 • T’obriràs a la saviesa de la Roda Medicina, les quatre direccions, els quatre elements i els cicles de la lluna i el sol.
 • Et familiaritzaràs amb el llenguatge dels símbols, les imatges i les metàfores per interpretar i anomenar els processos interns.
 • Cultivaràs la teva capacitat d’acompanyar altres persones des de la presència, l’escolta profunda i el no-judici. La pràctica de ser mirall.
 • Afinaràs l’art de facilitar i sostenir el treball en cercle, basat en la pràctica ancestral de «Council».
 • Aprendràs a acompanyar i inspirar una altra persona perquè creï la seva pròpia cerimònia i ritual de curació.
 • Sabràs crear la teva pròpia ‘bossa medicina’ amb els elements que pots utilitzar per guiar un ritual.

La intenció principal d’aquesta formació és ajudar-te a integrar l’essència dels rituals de manera que crear i guiar un ritual sorgeixi d’un lloc molt intuïtiu en tu, amb saviesa, confiança i fluïdesa.

Metodologia

Abans d’iniciar el curs et demanarem un exercici de reflexió i d’introspecció per connectar a nivell personal amb l’essència d’aquesta formació.

Durant els set dies de el curs, les sessions teòriques i pràctiques tindran lloc tant a l’interior de la sala com a l’exterior, a la natura, intercalant dinàmiques en el cercle gran, en grups petits, en parelles i individuals.

És una formació vivencial i holística: combinarem mètodes d’aprenentatge que integren la dimensió mental mental, l’emocional, la física i l’espiritual.

Ens endinsarem en el coneixement de l’antropologia i els ritus de pas, la psicologia basada en la naturalesa, la connexió amb allò simbòlic, la meditació i la presència plena, i pràctiques corporals inspirades en el Qigong.

També ens nodrirem de la bellesa de el lloc, de la música i la dansa, del descans de sortir de la nostra rutina, de ser cuidades, del fet que ens preparin el menjar, d’estar en tribu i de ser acompanyades d’una manera amorosa i segura.

 

Al llarg de el curs, t’acompanyarem en l’experiència de crear i guiar un ritual en grup, per posar en pràctica i integrar els coneixements i les dinàmiques que explorarem.

Materials que rebràs

 • Una bibliografia extensa en castellà i anglès sobre rituals, ritus de pas, espiritualitat basada en els cicles de la natura, i l’art d’acompanyar.
 • Durant el curs, et donarem apunts, inspiracions i textos relacionats amb els continguts.
 • Podràs descarregar aquests textos en formàt digital després del curs.
 • Al final rebràs un certificat de participació validat per Mujer Cíclica.

 

A qui s'adreça

Aquesta formació està pensada tant per a dones que inicien el seu camí en el món dels rituals com per a les que ja tenen experiència creant cerimònies i acompanyant altres persones amb rituals i volen ampliar horitzons, consolidar el seu recorregut, obrir-se a altres visions i connectar amb altres dones en el mateix camí.

 • Si ets terapeuta, facilitadora de grups, coach, psicòloga, doula, llevadora, professora de ioga, qigong o dansa, mestra, educadora…
 • Si treballes amb grups en l’àmbit de la salut, la consciència corporal, la violència de gènere, l’ecologia, la maternitat conscient, l’educació popular…
 • Si vols incorporar els rituals en el teu camí personal o el teu camp professional…

… Aquesta formació et donarà les eines, el coneixement, l’experiència i la confiança per convertir-te en facilitadora i guia de rituals.

Places limitades a 18 persones.

Lloc, allotjament i àpats

Casa rural “Can Baió”

 

Aquesta formació tindrà lloc a la reserva natural de Can Baió, una casa rural que es troba entre la Garrotxa i el Pla de l’Estany, Girona.

Les habitacions són compartides i totes són espaioses i lluminoses.

Fotos «Can Baió» 

El menjar és principalment ovo-làcti vegetarià, amb productes locals i de temporada. Si tens alguna al·lèrgia o intolerància, si us plau indica-ho al formulari d’inscripció. Per facilitar i honrar el treball de l’equip de la cuina, si es tracta només de preferències alimentàries, et demanem si us plau que en prescindisques durant el retir Gràcies!.

Com arribar-hi?

 • En cotxe: La casa està situada a 3 km del poble de Serinyà, entre Besalú i Banyoles. T’explicarem amb més detall com arribar a la casa abans de començar el retir.
 • En bus: Hi ha autobusos de línia regulars des de Barcelona o Girona fins al poble de Serinyà. Si cal, organitzarem cotxes compartits des del poble fins a la casa tant per arribar com per tornar.

Segons la teva opció de transport, t’explicarem els detalls per arribar-hi unes setmanes abans de la formació.

Sobre les formadores: Sophia Style i Gemma Polo

Sophia Style és antropòloga i facilitadora de grups, especialitzada en els ritus de pas i els cicles femenins. Ha treballat en projectes comunitaris i amb dones a l’Índia, Bolívia i Mèxic, enfocant-se en l’estudi de diverses cultures indígenes, sobretot en la cosmologia i els rituals.

A partir del 1999, va participar en cercles de dones a Anglaterra, reconnectant amb els ritus celtes d’aquestes terres. S’ha format amb Starhawk, autora de «La Dansa a Espiral: El Ressorgiment de l’Antiga Religió de la Deessa», amb llevadores mexicanes, i amb Pippa Bondy i Meredith Little del «School of Lost Borders», pioneres en la guia de cerques de visió des de fa 35 anys.

Des que va descobrir el paper de doula i va començar a acompanyar dones durant l’embaràs i part  l’any 2002, sent la crida de recuperar, a nivell col·lectiu, el paper ancestral de la Dona Medicina i guia de rituals.

Creadora del projecte Mujer Cíclica, s’ha dedicat durant 18 anys a treballar en l’àmbit de la investigació i recuperació de la saviesa ancestral femenina i els ritus de pas i a formar dones que volen treballar en aquest àmbit. Ha guiat rituals de primera menstruació, maternitat, unió de parelles, menopausa i dol.

Saber-ne més

 

Gemma Polo

 

Gemma Polo ofereix recessos de meditació i acompanya persones de tot el món a cultivar la unió entre allò espiritual i allò tangible des de fa més de 18 anys.

Després d’estudiar Ciències Religioses, va treballar amb la UNESCO per promoure el diàleg interreligiós. S’ha format per acompanyar en la malaltia i el dol a la Universitat de Barcelona i amb Meredith Little, fundadora de «la pràctica de viure i morir».

Va viure 10 anys a l’Índia, on va integrar plenament la pràctica dels rituals en les diferents dimensions de l’ésser humà.

És cofundadora d’Open Dharma Europa, una associació internacional que promou recessos i ensenyaments per viure en plenitud, i a Catalunya va crear l’eco-centre de retirs Dharmaloca, lloc on oferia teràpia assistida amb cavalls salvatges.

Gemma continua oferint acompanyament espiritual i facilita recessos, pelegrinatges i cercles en contacte amb la natura salvatge. Teixeix els rituals en tot allò que ofereix com a eina clau per a la transformació i la integració de processos vitals.

Saber-ne més

 

Sophia Style i Gemma Polo han cocreat el curs online «Mujer Medicina: Un Viaje a tu Centro», entre altres propostes, i guien plegades rituals en grup per celebrar ritus de transició i els cicles de la terra.

la Doncella
la Doncella
la Doncella
la Doncella

Pròxima edició: del 16 al 22 de juliol de 2023

 

Inscripcions obertes

Estalvia’t fins a 200€ amb la teva reserva anticipada

 

Preu i forma de pagament

Inscripcions obertes

Estalvia’t fins a 200€ amb la teva reserva anticipada

Preu de la formació: 1.380€ 1.180€ (amb pagament fraccionat)

 

T’oferim tres preus diferents, segons la data de confirmació de la reserva: 

Si pagues entre el 2 de febrer i 3 d’abril. ESTALVI 200 euros 

1r pagament: 390€ / 2n pagament: 490€ / 3r pagament: 300€

 

Si pagues entre el 4 d’abril i 8 de maig. ESTALVI 100 euros 

1r pagament: 390€ / 2n pagament: 590€ / 3r pagament: 300€

 

Si pagues entre el 9 de maig i 12 de juny. 

1r pagament: 390€ / 2n pagament: 690€ / 3r pagament: 300€

 

El preu inclou:

 • La facilitació i acompanyament de Sophia Style i Gemma Polo
 • L’organització
 • Els materials
 • Estada de set dies i pensió completa a Can Baió
 • Gaudi dels espais comuns durant els set dies
 • Certificació final

L’import de la formació s’ha d’abonar en tres pagaments:

Primer pagament (matrícula): 390€

En el moment d’apuntar-t’hi.

 

Segon pagament: 690€ 490€

Quatre setmanes abans de l’inici de la formació (entre el 12 i 16 de juny)

 

Tercer pagament: 300€ 

En el moment de començar el curs.

La matrícula prèvia per garantir la teva plaça té dos sentits. En primer lloc, que puguem saber amb claredat si hi ha el nombre mínim de participants necessaris per fer la formació i a partir de quin moment ja no queden places disponibles. També té a veure amb el compromís cap a tu mateixa en la decisió de lliurar-te a aquesta formació, amb tot el que et portarà.
Política de cancel·lacions

Si has de cancel·lar la teva plaça:

 • Si us plau, avisa’ns com més aviat millor i per escrit amb un missatge de correu electrònic a contacto@mujerciclica.com
 • L’import de la matrícula només és reemborsable si notifiques la teva cancel·lació al menys 60 dies abans de la data d’inici de la formació (20 de maig), descomptant el 15% en concepte de despeses de gestió. No farem devolucions de matrícules de cancel·lacions notificades amb menys antelació.
 • Si ja has fet el segon pagament, et retornarem el 50% del total de l’import ingressat, sempre que notifiquis la cancel·lació al menys 15 dies abans de l’inici de la formació. No farem devolucions de l’import ja abonat de cancel·lacions notificades amb menys de 15 dies d’antelació, amb l’excepció detallada en el següent punt.
 • Si no pots assistir a la formació a causa de les restriccions de mobilitat que eventualment puguin imposar-se pel coronavirus o per motius de salut degudament acreditats o causes majors quan faltin menys de quinze dies per a l’inici de la formació, et retornarem l’import que ja hagis abonat, descomptant el 15% en concepte de despeses de gestió més el import de la teva reserva de la plaça a Can Baió.

 

L’import dels pagaments fets no són canviables per altres cursos (presencials o en línia) organitzades per Mujer Cíclica.

 

Procés d’inscripció

 1. Per inscriure’t a aquesta formació, et demanem que primer emplenis un formulari i responguis a unes preguntes sobre la teva experiència acompanyant persones i en el món dels rituals, així com sobre la teva motivació per fer el curs.
 2. Quan haguem rebut i llegit les teves respostes, et respondrem en un termini màxim de cinc dies, i et facilitarem les indicacions per a abonar el primer pagament, equivalent a la matrícula, per reservar la teva plaça.
 3. Amb aquest pagament, la teva plaça a la formació estarà confirmada.

(Formulari en castellà)

Estalvia fins a 200€ amb la teva reserva anticipada!

la Doncella
la Doncella
la Doncella

Testimonis de participants

 

«Ha estat una experiència molt enriquidora tant pels continguts de la formació com pel lloc on es va realitzar. Totalment recomanable, tant si vols endinsar-te en el meravellós món dels rituals de manera professional, com si vols regalar-te un espai on connectar amb tu mateixa, escoltar-te, nodrir-te i cuidar-te en tots els nivells.»

Cristina Félix Soler

 

Testimonis de participants

 

«Experimentar la força i poder dels rituals, aprofundir en les fases, la germanor, el sosteniment de la tribu, són moltes les coses que t’aporta i que et transformen.»

Rosana Palacín

 

 

Testimonios de participants

 

«Una vivència impressionant, màgica, i alhora un procés molt creatiu. El fet de preparar rituals i posar-los en pràctica durant la formació ha estat una experiència molt poderosa, de connexió i de creativitat, per aprendre a acompanyar des de l’amor, cuidant l’espai, els símbols, les paraules, la posada en escena…”

Pilar Farràs Puigpinós

 

 

Testimonis de participants

 

M’ha encantat poder incorporar alguns temes com l’arrelament, la subtilesa, la presencia, els símbols, la importància de l’ambient… Una formació molt útil, senzilla i i bonica, que abarca tots els detalls que configuren un ritual.”

Mireia Batet

 

Testimonis de participants

 

“Ha estat un plaer rebre la saviesa de Sophia i Gemma i agraeixo profundament com s’han posat a el servei del grup, amb humilitat, transparència i honestedat. Els continguts de la formació estan molt treballats i guanyen en poder transformador amb la manera que elles els comparteixen. Fan un tàndem molt especial, que obre el cor i afavoreix l’aprenentatge profund.»

Marta Ponce

 

Places limitades a 20 persones

Inscripcions obertes fins al 16 de juny
(si queden places disponibles)

Inscripcions obertes

Estalvia’t fins a 200€ amb la teva reserva anticipada

Per a qualsevol dubte o pregunta, si us plau escriu-nos un e-mail a: contacto@mujerciclica.com

(Formulari en castellà)

Uneix-te a la nostra xarxa de facilitadores i guies de rituals!

la Doncella

Totes les imatges que il·lustren aquesta pàgina són fotografies fetes per Kirsti Abernethy en la primera edició d’aquesta formació,

Agraïm a l’autora i a la resta de dones participants el permís que ens han donat per compartir-les.